Nova màquina alineació de pneumàtics al taller Eurotyre de Santa Coloma

Nova màquina d’alineació de pneumàtics

 

Al taller Eurotyre, de l’Estació Enclar Carburants Andorrans de Santa Coloma, ja disposem d’una nova màquina d’alineació de pneumàtics de darrera generació de la casa italiana Ravaglioli.

El preu de l’alineació és de 40 euros per als turismes i 45 euros per als vehicles 4X4.  

 

 

Però què significa l’alineació dels pneumàtics d’un vehicle?

Quan conduïm el nostre cotxe i notem que no manté una trajectòria estable (es devia cap a la dreta o cap a l’esquerra quan deixem anar el volant per uns segons) podríem dir que l’alineació de les rodes està malament. També, si es produeix una vibració al volant, o el comportament de la direcció és estrany quan fem les maniobres rutinàries, també podríem estar davant d’un problema d’alineació.

L’alineació del vehicle el que fa és ajustar la configuració geomètrica, el mecanisme de direcció i els elements de la suspensió segons les especificacions del fabricant. Bàsicament el que fa és restablir els angles de les rodes per mantenir-les perpendiculars a terra i paral·leles entre elles.

Una alineació correcta facilita un desgast uniforme dels pneumàtics, una conducció més precisa així com allarga la vida dels pneumàtics. Per contra, si l’alineació no és correcta es produirà un desgast desigual dels pneumàtics (tant als del davant com als del darrera) provocant no només inestabilitat en canviar de direcció, sinó que dificultarà la maniobrabilitat del vehicle.

L’alineació d’un vehicle pot perdre per algun cop al pneumàtic davant una vorera o per superar un sot de forma brusca.

Per a una correcta alineació, els paràmetres que cal regular s’anomenen angles i són els següents:

  • Angle d’inclinació de les rodes: Pel que fa a la vertical, contemplant el vehicle en la seva longitud.
  • Angle de convergència: Amb una vista superior del vehicle, les rodes han de presentar un paral·lelisme perfecte, evitant que apuntin cap a l’interior (convergència) o cap a l’exterior (divergència)
  • Angle d’inclinació de l’eix: En girar el volant, les rodes realitzen un moviment sobre un pivot unit a la suspensió del vehicle; aquest angle serà llavors el que forma la roda amb el pivot, comparat a una línia imaginària vertical que passarà pel centre de la roda, vist lateralment.

Finalment, l’alineació del vehicle no només cal revisar-la quan la direcció avisa que hi ha un problema. En les següents ocasions ho hem de tenir en compte per evitar problemes mecànics.

  • Quan se substitueixin els pneumàtics
  • Quan s’observin desgastos irregulars en els pneumàtics
  • Després d’un impacte fort contra sots, pedres i altres objectes
  • En les revisions periòdiques del vehicle
  • Quan se substitueix algun element de la suspensió o de la direcció
  • Cada vegada que noti algun comportament estrany en el seu vehicle, quan sol a anar més cap a un costat o te dificultats per mantenir-se dins la trajectòria
ContinentalDistribuidors oficials
BarumDistribuidors oficials
UniroyalDistribuidors oficials
MichelinDistribuidors oficials
Kumho
BFgoodrich
Bridgestone
Hankook
Kleber
Semperit

Subscriu-te a la nostra newsletter